Praktijkvoetplus.nl Pedicure en meer. 06-33 82 33 44 - praktijkvoetplus@gmail.com

tips

Tips lak

Verwijder de oude lakresten grondig met een zachte nagellakremover. Overtollige nagelriemen week je een beetje los met Olive Nail Balm. Daarna kun je die met een bokkepoot probleemloos verwijderen. Schuif daarna de nagelriem voorzichtig terug.

Om de nagels tegen verkleuring te beschermen, de natuurlijke nagels te versterken of om oneffenheden weg te werken, is het gebruik van een transparante basecoat (LCN of Magnetic) aan te bevelen. Doe een druppel basecoat op het midden van de nagel en trek een streep in de lengte over de nagel van de nagelriem richting vrije top. Vervolgens trek je een streep in dezelfde richting links en rechts van het midden. Het is wel belangrijk, dat de basecoat de hele nagelplaat bedekt. Laat de basecoat goed drogen.

De gekleurde lak wordt op dezelfde manier als de basecoat opgebracht. Breng de kleurlak in twee dunne lagen aan, in plaats van in één dikke laag. Daarbij is het belangrijk de eerste laklaag goed te laten drogen voordat de tweede laag opgebracht wordt. Lak de gekleurde lak niet helemaal tot aan de nagelriem, maar laat een smal randje van ongeveer een halve millimeter over. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat dat randje op iedere nagel even breed is. Kleine lakfoutjes kun je heel eenvoudig met een nagellakcorrectiestift wegwerken (bijvoorbeeld van Magnetic of LCN). Laat daarna de nagellak goed drogen.

Tip: brede nagels lijken optisch smaller als je links en rechts van de nagelvouw een smalle rand ongelakt laat.