Praktijkvoetplus.nl Pedicure en meer. 06-33 82 33 44 - praktijkvoetplus@gmail.com

Harsen

Harsen

De meeste vrouwen voelen zich niet prettig met haar op de benen. Met een gladde huid voelt een vrouw zich onder alle omstandigheden zekerder van zichzelf. Meer dan 80% van de vrouwen doet iets aan overbeharing. De meest gebruikte methoden zijn: scheren, het gebruik van ontharingscrème of het harsen van de benen.

Het nadeel van scheren is, dat de haargroei er door gestimuleerd wordt waardoor de haren stugger en dikker worden. Het gedeelte van de haren die net boven de huid uitkomen wordt afgesneden, waardoor al snel de eerste stoppeltjes weer aangroeien. Door het scheren kan de hoornlaag van de huid stugger aan gaan voelen.

Ontharingscrèmes zijn nogal agressief voor mens en milieu. De haren worden iets verder verwijderd dan bij scheren.

Bij de twee voorgaande methoden verwijderd men alleen dat gedeelte van het haar dat boven de huid uit komt. Met harsen wordt de hele haar met wortel en al uit de haarfollikel verwijderd, daardoor blijft de haargroei veel langer weg. Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een warme hars. Na het harsen zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegroeid. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien, maar dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je - in tegenstelling tot scheren - na harsen nooit harde stoppels zult hebben.

Hoe ziet een behandeling er uit?
Met de Epiline roller wordt de hars gelijkmatig opgebracht, daarna met strips tegen de haargroei in verwijderd. Er wordt hars gebruikt voor de gevoelige of de extra gevoelige huid. Na het harsen wordt de huid met een verkoelende crème licht ingecrèmed.