Praktijkvoetplus.nl Pedicure en meer. 06-33 82 33 44 - praktijkvoetplus@gmail.com

voetverzorging

nagelbeugeltechniek

Nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingegroeide nagels (bolle vorm) en sommige typen krulnagels. In feite is het de enige methode om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen. Met andere woorden het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei.

Bij de B.S.Spange techniek gebruikt men een kunststof strip. Deze wordt overdwars op de nagel aangebracht en corrigeert op deze wijze de vorm zodanig dat de omkrulling van de nagel wordt tenietgedaan. De spange moet zorgvuldig worden aangebracht, eventueel bijgeslepen, om de spanning correct in te stellen. De beugel zal met de nagel mee naar voren groeien.

De onyclip- en de lugaclip beugels zijn ook vormen van de spangentechniek die worden toegepast. De diverse beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen afhankelijk van de conditie van de patiŽnt en de nagel. Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door voetverzorgers die zich hierin gespecialiseerd hebben.