Praktijkvoetplus.nl Pedicure en meer. 06-33 82 33 44 - praktijkvoetplus@gmail.com

voetverzorging

Reumatische voet

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 200 verschillende aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat, die niet veroorzaakt worden door een ongeval, overbelasting, een neurologische- of een aangeboren afwijking. Mensen met reumatische aandoeningen krijgen klachten ten gevolge van afwijkingen aan de gewrichten. De voet onder andere is een kwetsbaar onderdeel van het lichaam voor gewrichtsafwijkingen.

De voeten van mensen met reuma zijn vaak extra gevoelig voor:

Dit alles kan weer een beperkte bewegingsmogelijkheid tot gevolg hebben. Doordat de tenen vaak in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, kunnen er ook allerlei nagelafwijkingen ontstaan:

Naast nagelafwijkingen hebben mensen met reuma ook vaak last van veel eelt- en likdoornvorming aan de voet. Dit wordt veroorzaakt door o.a:

Het is raadzaam uw voeten door een pedicure met de aantekening Reumatische Voet te laten behandelen. De pedicure kan u adviezen geven op het gebied van huidverzorging en een goede schoenkeuze. Daarnaast kan de pedicure u het advies geven om een huisarts, specialist of podotherapeut te bezoeken.