Praktijkvoetplus.nl Pedicure en meer. 06-33 82 33 44 - praktijkvoetplus@gmail.com

voetverzorging

Diabetische voet

Het is voor iemand met diabetes raadzaam om enkele malen per jaar, ook als er geen voetklachten zijn, naar een professionele pedicure met de aantekening "Diabetische Voet" te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk ťťn van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over de verzorging van de voeten en de keuze van schoenen. Tevens kan de pedicure u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Vergoeding:
Als u als diabetespatiŽnt naar een pedicure gaat met de aantekening "Diabetische Voet" dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding (tegemoetkoming) van de behandelingskosten. Vraag dan wel al voordat u een afspraak maakt bij de pedicure aan de huisarts een verwijsbrief, welke nodig is om mee te sturen naar de verzekering!.

Diabetische voeten vereisen extra zorg:
De voeten van diabetespatiŽnten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De voeten van diabetespatiŽnten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

Behandeling:
Het is aan te bevelen om de voeten iedere dag te inspecteren op wondjes. Na het douchen moeten de voeten ook tussen de tenen goed droog worden gemaakt. Wrijf de voeten in met crŤme of olie. De nagels moeten goed verzorgd worden (recht afknippen) en eventueel eelt op de juiste manier verwijderd. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is veelvuldig poederen en het nemen van voetbaden af te raden. Poederen resulteert vaak in kleine korreltjes tussen de tenen waardoor problemen kunnen ontstaan. Voetbaden kunnen de huid te week maken. Als iemand niet meer (zo) goed voor zijn/haar voeten kan zorgen is het aan te bevelen regelmatig naar de pedicure te gaan.